W ramach naszych serwisów internetowych stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowanie cookies, w tym możliwości dokonania zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej "Polityce Prywatności". X
Profesjonalne okapy dla kuchni


Filtracja sadzy - Smoki


Systemy filtracji sadzy SMOKI przeznaczone są do eliminacji sadzy i zmniejszania temperatury dymu generowanego przez urządzenia opalane drewnem lub węglem drzewnym.
Jeven oferuje dwa podstawowe typy urządzeń do systemów eliminacji sadzy:
  • urządzenia Smoki Junior, przeznaczone do eliminacji sadzy z dymu powstałego w piecach do pizzy opalanych drewnem, 
  • urządzenia Smoki Maxi Grill, przeznaczone do filtracji sadzy i tłuszczów z wywiewanego powietrza przez okap zlokalizowany nad grillami opalanymi drewnem lub węglem drzewnym.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. Nr 75, poz. 690), paleniska na paliwo stałe są dopuszczalne w budynkach o wysokości do 3 kondygnacji naziemnych włącznie, przy czym dla lokali gastronomicznych zawsze wymagana jest zgoda właściwego państwowego inspektora sanitarnego. Zastosowanie Smoki daje możliwość ubiegania się o odstępstwo na montaż paleniska w budynkach wyższych niż 3 kondygnacje.  

Broszuy na temat SMOKI znajdują się w dziale Materiały.

Jeven Sp. z o.o. jest generalnym przedstawicielem włoskiego producenta tych urządzeń na terenie Polski.