W ramach naszych serwisów internetowych stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowanie cookies, w tym możliwości dokonania zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej "Polityce Prywatności". X
Profesjonalne okapy dla kuchni


System do obniżenia kosztów zużycia energii elektrycznej





SYSTEM KES - KITCHEN ENERGY SAVER - ogranicza moc szczytową jaką pobierają urządzenia gastronomiczne zainstalowane w kuchni. 
System ten równocześnie nie dopuszcza nigdy do przekroczenia ustalonego poziomu mocy szczytowej pobieranej przez zainstalowane urządzenia.
  
Zasada działania systemu KES polega na samodzielnym monitoringu urządzeń, wśród których system rozpoznaje te, które w danym momencie mają niewielkie lub zerowe zapotrzebowanie na moc i przydziela ją tym, które potrzebują energii natychmiast. 

Odbywa się to bez wpływu na ich pracę. Jednostka centralna stale monitoruje stan wszystkich urządzeń podłączonych do systemu, a dostępna energia jest bezpiecznie dawkowana w zależności od aktualnych potrzeb urządzenia. Dlatego system ten jest nazywany systemem efektywnego zarządzania energią elektryczną. 

System KES może obniżyć koszty opłat za energię elektryczną o poziom 40-50 %. 

System KES jest indywidualnie projektowany do każdego obiektu. Do systemu można podłączyć wszystkie urządzenia elektryczne zainstalowane na danym obiekcie.