W ramach naszych serwisów internetowych stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowanie cookies, w tym możliwości dokonania zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej "Polityce Prywatności". X
Profesjonalne okapy dla kuchni


Aktualności



SMOKI - Filtracja sadzy i tłuszczu

SMOKI - Filtracja sadzy i tłuszczu

11 II 2016, 09:22:00
Jeven wprowadza na rynek urządzenia do filtracji sadzy z dymu wytwarzanego przez piece do pizzy opalane drewnem - SMOKI Junior oraz do filtracji sadzy i tłuszczu z dymu wytwarzanego przez grille opalane drewnem i węglem drzewnym - SMOKI Maxi Grill.
Smoki Junior to urządzenie, które eliminuje do 95% cząsteczek sadzy powstających w piecach do pizzy opalanych drewnem, jednocześnie redukując zapachy. Zastosowanie systemu filtracji Smoki Junior zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych oraz znacząco obniża ryzyko pożaru poprzez schłodzenie temperatury dymu. Smoki Junior jest praktycznym rozwiązaniem wszędzie tam gdzie występują problemy ze zbyt gorącym wywiewem, zapachami oraz w wypadku gdy należy spełnić wymagania bezpieczeństwa przeciwpożarowego.

Smoki Maxi Grill to urządzenie specjalnie zaprojektowane do filtracji sadzy i tłuszczów z wywiewanego powietrza przez okap zlokalizowany nad grillami opalanymi drewnem lub węglem drzewnym. System Smoki Maxi Grill eliminuje do 95% cząsteczek sadzy i tłuszczu w powietrzu wyciąganym jednocześnie redukując zapachy oraz znacząco obniżając temperaturę powietrza wywiewanego. Urządzenie może być podłączone do okapów o wydajności do 7500 m3/h. Istnieje możliwość wykonania jednostki o dowolnej wielkości na specjalne życzenie. Zastosowanie systemu filtracji Smoki Maxi Grill zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych oraz znacząco obniża ryzyko pożaru poprzez schłodzenie temperatury dymu. Smoki Maxi Grill jest praktycznym rozwiązaniem wszędzie tam gdzie występują problemy ze zbyt gorącym wywiewem, zapachami oraz w wypadku gdy należy spełnić wymagania bezpieczeństwa przeciwpożarowego.